Elevforløb

I din elevtid gennemgår du et 2-årigt elevforløb med 4 x 2 ugers skoleophold sammen med andre Imerco-elever. På skolen vil du blandt andet dygtiggøre dig inden for produktkendskab, salg og service samt drift. 

Under hele forløbet vil du opleve et tæt samarbejde samt mellem Handelsfagskolen, din butik og HR. Den ansvarlige HR-Partner kommer på besøg min. 2 gange i løbet af de 2 år du er i lære.

Når du er på skole, bor du på skolen men kommer naturligvis hjem i weekenderne. Du bliver både undervist af skolens undervisere samt ansatte fra Imercos eget hovedkontor. Derudover krydres skoleopholdene med besøg af vores fantastiske leverandører, som vi har et tæt samarbejde med.

Første skoleophold er i foråret 2023. Nedenfor er skitseret et eksempel på elevforløb hos Imerco. Vi forbeholder os ret til at ændre i ugerne, men vil altid holde eleven og butikken opdateret.

Adresse til skolen: Rådhusgade 56 – 8300 Odder

Læs mere om skolen her

EKSEMPEL 2. ÅRIGT ELEVFORLØB

Adgangskrav for at starte som elev i Imerco

Du skal opfylde mindst én af følgende:

EUX, EUD eller HHX
Du skal have bestået en EUX, EUD eller HHX
STX, HTX eller HF
Du skal have bestået en STX, HTX eller HF med 5 ugers grundforløb efterfulgt af en EUS
HG eller HG2
Du skal have bestået en HG eller HG2 efter de tidligere regler med adgang til detailuddannelsen med speciale.
Over 25 år
Hvis du er over 25 år og har gennemført en anden erhvervsuddannelse eller har relevant erhvervserfaring bedes du vedhæfte et realkompetencebevis (RKV-bevis) fra en erhvervsskole

STUDIETURE

Når man er elev hos Imerco, så har handelsfagskolen et valgfag der hedder ”Trends og Livsstil”, som tilbydes 25-30 udvalgte elever på isenkramuddannelsen. 

Når man tilvælger dette fag, får man mulighed for at deltage i studieture af 3-4 dages varighed sammen med Isenkramelever fra andre kæder.

Den første studietur var i samarbejde med Thuesen Jensen, og der besøgte eleverne

  • KitchenAid Magimix 
  • Pillevuyt fabrikken i Bourges
  • Kultur og detailhandel rundvisning i Paris

Det er et krav, at eleverne efter turen laver en skriftlig opgave, og faget vurderes som et ekstra modul, hvorfor der også gives karakter.

I 2022 har der været 2 ture. Én til Hamborg og én til Kosta Boda i Sverige.

I Hamborg gik turen ud på at observere tendenser indenfor branchen, - heriblandt bæredygtige tiltag.

Udover dette undersøgte eleverne også digitale trends, sortimenter, indretning og eksempler på god kundedialog. Sidstnævnte da vi besøgte forskellige butikker i arkader og butikscentre.

Den anden studietur i 2022 gik til Sverige. Her besøgte vi glasproducenten Kosta Boda, og vi prøvede selv at blæse en glaskugle. Det er ikke let. Derudover viste de dygtige glaspustere, hvordan man håndterer at blæse smuk glaskunst. En kæmpe oplevelse.

Efter besøget hos Kosta Boda gik turen til et stort outlet, hvor der blev shoppet i stor stil.  Vi var alle indlogeret i Göteborg, hvor vi besøgte et designmuseum, og så mange spændende forretninger.

På hjemturen gik turen forbi Bjørn Wiinblads hjem, hvor der blev fortalt en masse historier om designeren og vi så det smukke hjem.

FREMTIDSMULIGHEDER

Fremtidsmulighederne hos Imerco er mange.

Hos Imerco er vi stolte af flere gange om året at kunne fejre jubilæer, da mange af vores medarbejdere er startet som elev. De elever som brænder for jobbet vil vi altid forsøge at beholde, men som udgangspunkt bliver det ikke i den butik, hvor de er udlært. Vi mener nemlig det er sundt at prøve noget nyt.

På modul 4 vil den elevansvarlige fra hovedkontoret komme på besøg, og der får eleven mulighed for at komme med ønsker om fremtiden. Nogen ønsker at gå hele vejen, mens andre ønsker at fortsætte som salgsassistent. Alt er muligt og alt er lige rigtigt.

Vi beholder langt størstedelen af vores elever, efter endt uddannelse. Vi tilbyder løbende uddannelse og vi kan tilbyde dig mange udviklingsmuligheder blandt andet deltagelse på vores TalentAkademi, hvor de mest engagerede bliver optaget.

Hos Imerco er vi mere end 1.600 ansatte. Det betyder, at der er mange forskellige jobmuligheder i vores butikker men også på hovedkontoret. Ledige stillinger slås også op internt, således at det er muligt at følge med, og eventuelt skifte butik eller søge ind på hovedkontoret.

I Imerco er der fokus på fagligheden og uddannelse af egne medarbejdere.

Du kan læse mere om dine job- og uddannelsesmuligheder i Imerco her:

Jobmuligheder

Uddannelsesmuligheder

KOM GODT FRA START

Alle vores nye elever forventes at starte ca 1. august 2023.

Introduktion for alle nye elever foregår i uge 40, hvor vi planlægger 5 spændende dage med salgstræning, leverandør-besøg og teambuildingsaktiviteter. Se video fra elevintroduktionen her

De sidste par år har elev-introduktionen ud over ovennævnte budt på oplevelser som bagedyst med Jesper og Jon fra “den store bagedyst”, Escape-rooms, natteorienteringsløb, besøg på Hovedkontoret i Herlev, besøg hos Royal Copenhagen, hvor der er blevet malet Mega Mussel kopper. Sidste år fik eleverne mulighed for at lære at samle Kaj Bojesen aber i samarbejde med Rosendahl.

Da vi er rigtig mange elever der samles på en gang, afholdes introduktionsugen på Handelsskolen Skåde som ligger uden for Aarhus.

Adresse til skolen: Skåde Skovvej 2 -  8270 Højbjerg

Læs mere om skolen her

Imerco A/S
Smedeholm 16, 2730 Herlev
CVR-nr. 26 57 25 17